[14:47] Stijn Vernes

Het spreekt natuurlijk van zichzelf dat je een goede website nodig hebt voor een goede onderneming. Ook wijzelf zijn hard bezig met het maken van een goede website. Dus is dit een erg interessante blog ook voor onszelf omdat we natuurlijk alles kunnen gebruiken om de beste te worden. We zijn online opzoek gegaan naar een aantal tips die handig zijn voor het maken van een eigen website.  

1. Bedrijfsnaam als domeinnaam

Je kunt je bedrijfsnaam gebruiken als domeinnaam. Helaas komt het voor dat als je je bedrijfsnaam inschrijft in het Handelsregister, een ander deze naam daarna snel als domeinnaam registreert.

2. Bepaal je doelgroep

Breng je doelgroep in kaart voordat je je website bouwt. Zo kun je aansluiten op de wensen van je klanten. Veel ondernemers gebruiken hiervoor persona’s. Persona’s kun je later verbeteren, bijvoorbeeld door klantgesprekken te houden en online analyses te maken. De resultaten hiervan gebruik je vervolgens om je website te verbeteren.

3. Auteursrecht website

Als je een geschikte domeinnaam hebt en weet wie je doelgroep is, kun je beginnen met je website. Deze bestaat uit verschillende onderdelen:

4. Regel je SEO

Om zoveel mogelijk bezoekers op je website te krijgen, wil je hoog scoren in zoekmachines. Schrijf daarom originele teksten met veel synoniemen.

5. Ga aan de slag met SEA

Via zoekmachine advertenties kun je ook bezoekers naar je website trekken. Gebruik hiervoor relevante zoekwoorden van je doelgroep. Je advertentie verschijnt dan boven onbetaalde zoekresultaten. Je betaalt bij zoekmachine-advertenties per klik met CPC (cost per click).

6. Scoor met klantreviews

Reviews van klanten worden steeds belangrijker. Klanten laten hun aankoop namelijk voor een groot deel afhangen van onafhankelijke ervaringen van anderen. Je kunt een functie aan je website toevoegen, zodat klanten zelf een review kunnen achterlaten. 

7. Zorg voor een veilige website

Je moet er niet aan denken: een hacker breekt in op je website. Ook je klanten lopen dan het risico dat hun gegevens op straat komen te liggen. Werk daarnaast met de nieuwste softwareversie en voer updates zo snel mogelijk uit om beveiligingslekken te voorkomen.

8. Maak je website toegankelijk

Verbeter de web toegankelijkheid van jouw website bijvoorbeeld met contrasterende kleuren, ondertiteling bij video’s en grotere navigatieknoppen.

9. Kies voor een responsive website

Een responsive website is een website die geschikt is voor mobiele apparaten, zoals tablets en smartphones. Het aantal mensen dat een computer of laptop gebruikte in 2020 is sinds 2017 met 3,3%  terwijl het mobiele verkeer juist met 30% groeide.

Hierboven hebben we een aantal tips opgeschreven waarvan wij dachten dat deze van belang zijn om een goede website te maken. We gebruiken zelf ook deze tips en hebben er zelf ook veel aan.

Hopelijk hebben jullie zelf ook iets aan deze blog en wensen wij jullie veel lees plezier bij het lezen van de rest van de blogs.