Laagdrempelige SEO tips

Hier gaan we het hebben over 5 tips. Deze tips kunnen jou helpen om hoger in Google te komen en je websitebezoekers te laten hangen.

5 doeltreffende tips voor jouw SEO

1. Ga na op welke zoekwoorden je gevonden wil worden

Zoekwoorden of keywords zijn erg belangrijk voor je website. Deze woorden bepalen namelijk waar je op gevonden wordt en of je überhaupt organisch gevonden wordt. Allereerst moet je dus weten waar jouw doelgroep op zoekt en waar jij je op wil richten. Hou hierbij rekening met de concurrentie.

2. Denk aan de zoekintentie en richt jouw pagina hier op in

Heb jij jouw pagina ingericht op het zoekwoord ‘tv kopen’ maar geeft deze pagina alleen maar informatie over de eigenschappen die een tv kan hebben en waar je op kan letten bij het kopen van een tv? Dan is het heel moeilijk om op pagina 1 te komen. De intentie bij het zoekwoord ‘tv kopen’ is anders dan hoe jouw pagina eruit zien. Richt je op een ander zoekwoord, waarbij de zoekintentie is om informatie in te winnen, zoals ‘eigenschappen tv’. 

3. Zorg voor een gebruiksvriendelijke site op desktop en mobiel

Werk aan een aantrekkelijke website waar gemakkelijk te vinden is wat er gezocht wordt. Hieronder valt een duidelijk menu, maar ook een tekst die voorzien is van een titel (h1), tussenkoppen (h2) en eventueel subkopjes (h3). Op deze manier kan de bezoeker beter vinden wat hij zoekt. Bovendien herkent Google een goede structuur waardoor jouw pagina meer waarde zal krijgen.

4. Maak (op de juiste manier) gebruik van afbeeldingen

Alleen tekst op een pagina is natuurlijk wat saai. De gebruiker, maar ook Google, is gek op afbeeldingen en video’s. Het toevoegen hiervan kan dus ook een positief effect hebben op je rankings. Als je dit op de juiste manier doet. 

  • Zorg voor een relevante bestandsnaam met jouw keyword erin
  • Geef elke afbeelding een (unieke) titel
  • Geef elke afbeelding een (unieke) alt-tag

5. Geef alle pagina’s relevante titels en meta descriptions

Zorg tot slot voor een goede titel en een meta description. Een allesomvattende titel waar uiteraard jouw keyword in vermeld staat zorgt ervoor dat de bezoeker en Google direct weten waar de pagina over gaat. De meta description is zichtbaar in het overzicht en staat onder de titel. Zorg ervoor dat deze aantrekkelijk is zodat mensen op jouw site klikken. Je kunt immers wel hoog in Google staan, maar je moet de mensen nog wel naar jouw website halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.