Hoe worden Gifjes gemaakt?

Waar gaan we het over hebben?

Je hebt hiervoor natuurlijk gelezen wat nou een Gifje is. Maar dan zijn we aangekomen bij de volgende stap namelijk, hoe maak je nou een Gifje? Dat leggen wij je uit in deze blog en geven we je tips bij welke programma’s en websites je kan gebruiken voor het maken van een Gifje. 

Hieronder hebben we een lijst gemaakt met verschillende programma’s.

Data GIF maker

Dit is een superhandige tool om vergelijkingen te visualiseren. Er zijn niet veel opties, maar de opties die er zijn zien er visueel aantrekkelijk uit. Bovendien is deze tool ontzettend makkelijk in gebruik. Kies een vorm, typ de nummers en tekst in, verander eventueel de kleurtjes, en je gifje is klaar om gedownload te worden. Handig voor in presentaties of in een video.  

Canva for work

Ook erg nuttig voor informatieve gifjes is Canva for work. Zet hier je eigen tekst, vormen of logo in en Canva animeert het heel simpel voor je. Je moet wel de betaalde versie van Canva hebben om deze optie te kunnen gebruiken.

GIPHY

Daarnaast is er natuurlijk het welbekende GIPHY. Hier kun je kiezen uit duizenden gifjes om te downloaden, maar je kunt ook zelf je eigen gifje maken van foto’s of een video. Je kunt bijvoorbeeld je logo laten ‘animeren’ of laat collega’s met bedrijfs-props of het logo een gifje maken. Dit kan erg leuk zijn voor bijvoorbeeld de e-mailhandtekening.

Gif Me!

Tot slot, een app voor mobiele apparaten: Gif Me!. Is een fijne, laagdrempelige app om snel een gifje te maken en te delen, gewoon op je smartphone. Je kunt video’s importeren of een aantal foto’s achter elkaar zetten. Verkrijgbaar op Apple en Android.

Whatsapp

Het is ook mogelijk om achteraf gifjes van bestaande filmpjes te maken. Hiervoor heb je alleen de video nodig. Het omzetten naar een gif kan in Whatsapp en gaat zo:

  1. Open de Whatsapp- app en ga naar het gesprek met de persoon naar wie je een gif wilt sturen.
  2. Tik op het plus teken en selecteer in je galerij de video waarvan je een gif wilt maken.
  3. Kort het filmpje eventueel in tot maximaal 6 seconden en tik rechtsboven op ‘gif’.
  4. Druk op de verzendknop om het filmpje te versturen.

Tijdens stap 4 moet je het filmpje inkorten. Dat doe je door de tijdbalk bij elkaar te brengen. Je kunt alleen een gif maken als de bijgeknipte video 6 seconden of korter is.

Hopelijk heb je iets aan onze tips voor het maken van een gifje. Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.