Gifjes voor jouw bedrijf

In deze blog zullen we je informatie geven over het onderwerp waar het bij ons nou allemaal omdraait, namelijk: Gifjes. We zullen je meer vertellen over wat ze zijn, wie ze heeft bedacht, waar het vandaan komt, hoe je ze niet gebruikt en dat soort dingen. Hopelijk heb je er iets aan en veel lees plezier!

Waar vindt je Gifjes

Online kan je er zeker niet meer omheen, op Instagram, Twitter, Whatsapp en Facebook zijn ze overal te vinden. We hebben het natuurlijk over Gifjes. Een Gifje brengt niet alleen een beetje humor op alle online platformen maar je kan er ook informatie mee overbrengen.

Achtergrond van Gifjes

Wat is nou een Gifje? GIF staat voor Graphic Interchange Format. Het is een filmpje of een aantal foto’s achter elkaar. Gifjes hebben geen geluid en die video’s of afbeeldingen herhalen zich als maar door. Tegenwoordig zijn Gifjes natuurlijk niet meer weg te denken uit online platformen. Maar dan hebben wij een leuk weetje voor je! Een Gifje bestaat al langer dan het internet. Want iedereen kent natuurlijk Hyves en MSN wel en dan hebben we het inderdaad specifiek over dat filmpje van een dansende banaan. Maar GIF is ontstaan in 1987 toen Steve Wilhite, hij wilde het uitwisselen van afbeeldingen via de computer makkelijker maken. De afbeelding moest op elke computer staan en moest scherp gezien kunnen worden. Hij ontwikkelde het eerste Gifje die relatief klein was en zo kon je die makkelijker delen.

Als we kijken naar de tijd van nu, dan zit de kracht van een Gifje in de herhaling. Want dit is nou eenmaal de manier om je bericht over te brengen. Deze eindeloos draaiende afbeelding, laat je in één keer zien wat je wilt overbrengen. En in deze wereld is het nou eenmaal belangrijk dat je video of berichten duidelijk overkomen.

Wat kan je nou eigenlijk echt met Gifjes?

Gifjes zijn niet alleen maar voor het laten zien wat voor humor je hebt, maar ze maken het gesprek ook eens tuk toegankelijker en leuker dan een stilstaande foto.

Dit was onze blog over ons belangrijkste onderwerp, Gifjes. We konden natuurlijk niet blogs schrijven en dan geen over Gifjes. Hopelijk is onze informatie duidelijk en goed overgekomen, zodat je er ook echt iets aan hebt gehad. Wij vonden het in ieder geval een erg informatieve blog!

Graag zien we jullie bij de volgende blog en nogmaals erg bedankt voor het lezen. Tot daar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.