Dilemma: Foto of Video?

In deze blog gaan we het hebben over een dilemma waar op dit moment al veel antwoord op gegeven word. Toch is het lastig voor ondernemers om hier een keuze in te maken of een afweging te maken voor beide.

Hoe afbeeldingen invloed hebben:

Een afbeelding zorgt ervoor dat mensen 65% van de content onthouden tegenover 10% wanneer ze alleen tekst lezen.

Wat nog veel meer zegt dan een afbeelding is een video. Onze hersenen zijn namelijk ingesteld op beweging. Een video zorgt er ook voor dat we langer geboeid zijn. Met een video kun je dus meer van je boodschap en merk laten zien.

Nog een paar feiten over videoadvertenties:

Het menselijk brein reageert beter op video’s door drie elementen: beeld, geluid en beweging. Door deze onderdelen te combineren zorg je ervoor dat 95% van je video daadwerkelijk binnenkomt.

80% van consumenten geeft aan zich een videoadvertentie te herinneren die zij gezien hebben in de afgelopen maand.

93% van de bedrijven geeft aan nieuwe klanten geworven te hebben via videoadvertenties.

Nog meer feiten over video’s op social media vind je op de blog van Thrive Agency.

Tips voor een goede video voor social media

1. Laat je USP in de eerste drie seconden zien

Ook bij video’s geldt dat de eerste indruk belangrijk is. Je wilt dus dat zo snel mogelijk duidelijk is waar jouw video over gaat zodat de kijker blijft hangen.

2. Gebruik het juiste formaat voor je video’s

Afbeeldingen op Facebook hebben een maximale grootte van 1080 bij 1080 pixels. Veel bedrijven gebruiken deze afmetingen ook voor hun video’s maar hiervoor gebruik je liever 1080 bij 1350 pixels. Voordeel: boven en onder je video is weinig tot geen andere content te zien. De kijker wordt zo dus niet afgeleid en focust zich meer op jouw boodschap. Voor de Instagram tijdlijn kun je het beste het vierkante formaat (1080 x 1080 pixels) gebruiken. Op Instagram Stories dien je 1080 x 1920 pixels aan te houden.

3. Maak gebruik van ondertiteling

Naast dat je video’s door ondertiteling toegankelijk worden voor doven en slechthorenden heeft het nog een voordeel. Niet iedereen die door hun tijdlijn scrolt heeft de mogelijkheid om geluid af te spelen of heeft het geluid simpelweg uit staan. Ze bekijken je video bijvoorbeeld op het werk of tijdens het reizen met het OV. Door ondertiteling te gebruiken kunnen ze toch de video bekijken en komt de boodschap beter over.

4. Hou het GIFje kort maar krachtig

Social media platformen staan bekend om hun vluchtigheid. Gebruikers hebben geen tijd om video’s van 15 minuten te bekijken. Je wilt je video dus kort houden. Hoewel je video ads 15 tot 30 seconden mogen duren hebben de beste advertenties minder dan 15 seconden nodig. DAAROM zijn GIFjes zo handig. Hiermee heb je bewegend beeld maar geen filmpje formaat.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.