Benodigdheden voor het maken van GIFjes

Hoe maak je een gifje en kan je zelf ook gifjes maken zonder dat je er veel geld aan kwijt bent. In deze blog zullen wij jullie vertellen wat wij nodig hebben voor het maken van een gifje.

Benodigdheden:

  • Creativiteit
  • Photoshop (Adobe)
  • Premiere Pro (Adobe)
  • Kwalitatief goede camera + standaard
  • Green screen + benodigde verlichting
  • attributen

Creativiteit spreekt denk ik al voor zichzelf, zonder creativiteit worden de GIFjes ook niet pakkend en dat wil je juist wel! Bij het maken van GIFjes is het belangrijk om jouw creativiteit te verwerken in jouw kortdurende persoonlijke kunstwerkjes.

Photoshop en Premiere Pro zijn 2 (betaalde) programma’s om de gefilmde fragmenten om te zetten naar GIF bestanden en ze daadwerkelijk te editten. In deze programma’s kan je de green screen wegtoveren en bijvoorbeeld extra attributen of edits toevoegen aan jouw GIFje denk bijvoorbeeld aan vuurwerk of partypoppers, teksten en afbeeldingen.

Een goede camera is ook van belang, dit omdat je een GIFje zo veel mogelijk in perfecte kwaliteit wilt opleveren aan consumenten.

Je kan een GIFje al maken van een filmfragment uit jouw eigen bibliotheek, dit kan ook zonder green screen. Wanneer je een GIFje wilt maken met alleen een object en zonder achtergrond, dan is het belangrijk om met een green screen te werken en de benodigde verlichting om schaduw te voorkomen. Als je schaduw in jou gefilmde filmfragment hebt wordt het lastiger om de green screen (achtergrond) te editten.

Om er een persoonlijke draai aan te geven omdat je GIFjes opneemt voor bijvoorbeeld een bedrijf of voor iets anders, dan is het interessant om na te denken of je er ook attributen erbij kunt betrekken.

Voorbeelden:

  • Makelaardij –> Verkoopbord
  • Dierenwinkel –> dieren
  • Sales –> Sales bordje
  • Kledingwinkel –> nieuwe artikelen

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook bij het maken van GIFjes! Maak bijvoorbeeld voor het schieten van GIFjes een soort draaiboekje voor welke zaken je allemaal GIFjes wilt hebben en waar je ze nodig voor wilt hebben. Zo kan jij niks vergeten bij het maken van GIFjes. Zorg ook voor het juiste materiaal om kwalitatief goede GIFjes te ontwikkelen. Wanneer je je eigen GIFjes maakt maar je loopt even vast? Zoek dan op Google naar meer informatie of op Youtube voor korte uitleg video’s.

Ben jij nou gek van GIFjes of wil jij je onderscheiden van de rest? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor al onze mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.